Thursday, April 25, 2019

Nickelodeon Belgium to Host Buitenspeeldag 2019 on Wednesday 24th April 2019

Nickelodeon Belgium (België) is joining forces with Ketnet, VTM Kids and Studio 100 TV, along with the Flemish government, battalion and Buurtsport to host Buitenspeeldag 2019, Belgium's 12th annual Day of Play, on Wednesday 24th April 2019!

Update (25/4) - Buitenspeeldag 2019 was a massive succcess! Visit HLN.be for a photo gallery!


For Buitenspeeldag 2019, more than 300 activities are being organised across Belgium to encourage children to play outside on that day. Kids can bounce around on bouncy castles, take part in sports activities and reading hours and go on quests, as well as take part in special events, such as bubble football.

Teachers are encouraged not to give homework to children on that day. Additionally, children's channels in Belgium will go off-air between 1pm-5pm to encourage to encourage kids to go outside and get active.

Online at buitenspeeldag.be, kids and parents can find a full list of activities in each region around Belgium. Additionally, children can also find a letter that they can give to give to their teachers asking them not to give their classes homework on that day.

Nickelodeon Netherlands (Nederland) will also be holding their 12th edition of Buitenspeeldag, Nickelodeon Nederland's localised version of Nickelodeon's "Worldwide Day of Play", on Wednesday 12th June 2019.

From Metro:

Geen televisie voor kinderen op Buitenspeeldag 24 april

Voor de twaalfde editie van Buitenspeeldag, gaan televisieschermen voor kinderen alweer op zwart. Op woensdagnamiddag 24 april worden er meer dan 300 activiteiten georganiseerd om kinderen op die dag aan te zetten tot buitenspelen. Leerkrachten mogen ook geen huiswerk geven aan de kinderen op die dag. Tussen 13 uur en 17 uur zal er op 24 april niets te zien zijn op alle kinderzenders. Buitenspeeldag is een initiatief van zenders Nickelodeon, Ketnet, VTM Kids en Studio 100 TV, samen met de Vlaamse overheid, bataljong en Buurtsport.

Over heel Vlaanderen en Brussel worden meer dan 339 activiteiten georganiseerd om Buitenspeeldag in de verf te zetten. Zo zijn er onder meer springkastelen en voorleesuurtjes, zoektochten en sportactiviteiten, maar ook enkele speciale evenementen. In Anderlecht kunnen kinderen spelen zoals in de tijd van Bruegel, in Maaseik kan er flink gefierljept worden en in Zwijndrecht kunnen kinderen bubblevoetballen.


Op de website buitenspeeldag.be staan alle activiteiten per gemeente. Kinderen kunnen er ook een brief vinden die ze aan juf of meester kunnen geven om te vragen dat er geen huiswerk wordt gegeven.

bron: Belga

###

From HLN:

Buitenspeeldag bij Stekelbees

Op woensdag 24 april van 13 uur tot 17 uur is er de Buitenspeeldag bij Kinderopvang Stekelbees aan de Kloosterstraat 29 in Hoegaarden. De Buitenspeeldag op 24 april is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse overheid. Het wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet en VTMKZOOM die dag het buitenspelen. Op die dag staken de drie zenders tussen 13 uur en 17 uur hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart. Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom bij Stekelbees. Deelname is gratis. Info: 016/76.87.51 of http://www.gemeentehoegaarden.be

###

From Het Nieuwsblad:

Vierhonderd kinderen verwacht op Buitenspeeldag

ZOUTLEEUW - De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid en wordt op woensdag 24 april al voor de twaalfde keer georganiseerd Aen den Hoorn en in het stadspark. Je kan er naar welbelieven in- en uitlopen
Op die dag gaan zowel Nickelodeon als Ketnet en VTM KZoom een hele namiddag op “zwart”’. Overal in Vlaanderen worden buiten activiteiten georganiseerd waarin kinderen en jongeren al hun energie kwijt kunnen.

De voorbije edities zijn telkens toch meer dan vierhonderd kinderen komen spelen in Zoutleeuw. Dit jaar rekenen de organisatoren op mooi weer en hopen dit aantal deelnemers zeker te kunnen evenaren.

De activiteiten vinden plaats op het plein Aen den Hoorn en vooraan in het stadspark. Op die manier worden de prachtige speeltuigen aan GC De Passant, en ook het skateterrein geïntegreerd in de speelruimte.

Stevig te ravotten in de buitenlucht kan op de springkastelen en het skatepark. Je kan ook terecht voor een wedstrijdje voetbal of badminton, om te dansen, te springen en nog zoveel meer…

Waar: stadspark Zoutleeuw – Plein Aen den Hoorn (ingang langs Vincent Betsstraat of langs Sint-Truidensesteenweg)

Wanneer: woensdag 24 april van 13 tot 17 uur

Prijs: gratis

###

From Het Nieuwsblad:

Hij is er weer de enige echte ‘Buitenspeeldag’

MOERBEKE-WAAS - Nog nooit van de Buitenspeeldag gehoord? Dan zat jij de laatste jaren vast op een andere planeet. Want de Buitenspeeldag vindt al voor de twaalfde keer plaats.

Het is een initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De vier televisiezenders gaan op woensdag 24 April 2019 van 13u tot 17u op zwart.

Je hebt die dag dus geen enkel excuus om binnen te blijven! Overal in Vlaanderen worden er leuke activiteiten georganiseerd waarin je al je energie kwijt kan.Trommel al je vrienden en buren op om mee buiten te gaan sporten en spelen.

Net als de voorbije jaren verzamelen we weer heel wat buitenspelletjes in het park. Het mooie weer is alvast geregeld, zodat jullie de hele woensdagmiddag buiten kunnen ravotten!
De jeugddienst voorziet zoals steeds ook een terras, zodat jullie tussendoor van een drankje kunnen genieten.

Nieuw dit jaar.

Voorleeshoekjes in samenwerking met. de bibliotheek, 2 springkastelen en lasershooting.

Genoeg redenen om woensdag 24 April naar het park achter het gemeentehuis af te zakken om buiten te spelen tussen 13 en 17u.

###

From HLN:

JBC houdt op Buitenspeeldag speelparadijs in Ring Shopping

De Belgische kledingketen JBC maakt op woensdag 24 april van Buitenspeeldag een echte kinderfeestdag. Zo slaan in West-Vlaanderen de vijftien JBC-winkels de handen in elkaar met een speelparadijs in het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk.
Wie komt, leeft er zich van 14 tot 17 uur uit op springkastelen, speelt interactieve spelletjes of geniet van gekke clowns. Er zijn ook food en coffee trucks. “JBC biedt haar winkels de vrijheid om iets op poten te zetten. Mijn vrouw en ik zijn razend enthousiast”, zegt Yuri Doom, shopmanager van de JBC-winkels in Kortrijk, Wevelgem en Izegem. “Toen we ons idee voorstelden aan de teams van de nabijgelegen winkels, sprongen die zonder twijfelen mee op de kar”, aldus Yuri Doom. “Het is ook voor ons een leuk initiatief omdat het medewerkers samenbrengt”, zegt JBC-personeelslid Britt Reekmans.

Speelzones uitgebreid

Het is geen toeval dat JBC, bekend voor het grote aanbod kinderkledij, aandacht heeft voor Buitenspeeldag. “We vinden het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn”, zegt CEO Bart Claes. “We breidden daarom onlangs de speelzones in onze nieuwe conceptwinkels uit, met ook spelelementen in de kledingrekken”, aldus Claes. De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse overheid in samenwerking met Bataljong, ISB, Nickelodeon, Ketnet, Studio 100 tv en VTM Kids. Kinderen krijgen woensdag geen huiswerk mee naar huis. Televisiezenders voor kinderen gaan tijdelijk op zwart, zodat ze de hele namiddag kunnen spelen en ravotten.

###

Also from HLN:

Op deze drie locaties kunnen kindjes zich morgen naar hartenlust uitleven tijdens de BuitenSpeelDag

OUDENAARDE Nickelodeon, Nick. Jr., VVJ, Studio 100 TV, Ketnet, VTM Kzoom, Buitensport, Nadat en de Vlaamse Overheid organiseren op woensdag 23 april voor de 12de keer de BuitenSpeelDag. Ook Jeugdcentrum Jotie, Sportdienst Oudenaarde en The Outsider Club doen mee.
Gedurende de volledige namiddag kunnen kinderen terecht op drie verschillende locaties waar ze naar hartenlust kunnen ravotten. Om op de verschillende locaties te geraken, krijgen ze van de organisatie een kaart met de veiligste fietsroutes.

 Deelnemers verzamelen om 13 uur aan de Sporthal De Rode Los. Daar kunnen ze zich uitleven op go-cartsparcours, springkasteel, in bubbelvoetbal, volkspelen,..
Sportoase Oudenaarde plant bovendien een ‘Expeditie Robinson’. Sport en spel staan ook op het programma op de Kerkkouter in Bevere.

Van 16 tot 17 uur vindt aan de Sporthal Rode Los een ruilpicknick plaats. Iedereen wordt gevraagd om lekkere koekjes, taartjes en andere desserts mee te brengen.

De kinderen blijven gedurende de hele namiddag onder toezicht van de ouders.

###

From HLN:

Geen televisie en geen huiswerk voor kinderen op Buitenspeeldag

Voor de twaalfde editie van Buitenspeeldag, gaan televisieschermen vandaag voor kinderen alweer op zwart. Er worden meer dan 300 activiteiten georganiseerd om kinderen aan te zetten tot buitenspelen. Leerkrachten mogen ook geen huiswerk geven aan de kinderen.
Tussen 13 uur en 17 uur zal er niets te zien zijn op alle kinderzenders. Dat komt omdat het Buitenspeeldag is, een initiatief van zenders Nickelodeon, Ketnet, VTM Kids en Studio 100 TV, samen met de Vlaamse overheid, bataljong en Buurtsport.

Over heel Vlaanderen en Brussel worden meer dan 339 activiteiten georganiseerd om Buitenspeeldag in de verf te zetten. Zo zijn er onder meer springkastelen en voorleesuurtjes, zoektochten en sportactiviteiten, maar ook enkele speciale evenementen. In Anderlecht kunnen kinderen spelen zoals in de tijd van Bruegel, in Maaseik kan er flink gefierljept worden en in Zwijndrecht kunnen kinderen bubblevoetballen.
Op de website buitenspeeldag.be staan alle activiteiten per gemeente. Kinderen kunnen er ook een brief vinden die ze aan juf of meester kunnen geven om te vragen dat er geen huiswerk wordt gegeven.

###

From HLN.be (click the link for photos!):

Superleuke Buitenspeeldag aan de Polder

De gemeente Hoegaarden en Landelijke Kinderopvang Stekelbees organiseerden voor de vierde maal samen een Buitenspeeldag, een initiatief dat door Nickelodeon en de Vlaamse Overheid nu al voor de 12de keer werd georganiseerd. Kim Thiry, verantwoordelijke van Stekelbees: “Er zijn meer dan 100 kinderen op af gekomen, de meeste kinderen die al bij ons in de opvang zitten, maar ook anderen. Op de buitenspeeldag stonden hier extra springkastelen, een fietsparcours en een evenwichtsparcours. Even was er twijfel of het buiten kon doorgaan met de felle wind, maar alles bleek OK. Er was wel steeds het risico op een buitje”.

###

Meer Nick: Nickelodeon Netherlands Announces 'Nickelodeon Familie Festival 2019', Second Annual Festival for Kids and Families!

Originally published: Thursday, April 18, 2019.

Additional source: Google Translate.
Follow NickALive! on Twitter, Tumblr, Reddit, via RSS, on Instagram, and/or Facebook for the latest Nickelodeon Benelux and Worldwide Day of Play News and Highlights!

No comments: