Tuesday, June 11, 2019

Orange TV in Slovakia to Add Nick Jr. on Wednesday 12th June 2019

Viacom International Media Networks (VIMN) is partnering with Slovak mobile network operator Orange Slovensko to launch Nick Jr. on it's Orange TV satellite television service! Orange TV customers who subscribe to the platform's Balík deti Z kids package will be able to watch Nickelodeon's top-rated preschool channel from Wednesday 12th June 2019.

It is expected that Nick Jr. on Orange TV will be a simulcast of the Nick Jr. Global (Nick Jr. Pan-Afro-Eurasia) feed, or the feed's "European" ad-localised version which allows ad opt-outs, with a localised Slovak audio track.

In additional news, Orange TV is treating kids in Slovakia (Slovensko) by offering the Slovak feed of Nickelodeon Central & Eastern Europe for free at no extra charge until the end of the year!

Where every day’s an adventure, Nick Jr. is a top-performing commercial pre-school entertainment brand in cable and satellite homes. Nick Jr.’s programming includes beloved shows Paw Patrol, Nella the Princess Knight, Dora and Friends: Into the City!, Shimmer and Shine, Blaze and the Monster Machines, Rusty Rivets, Ben & Holly’s Little Kingdom, Bubble Guppies, Team Umizoomi, Zack & Quack, and Max & Ruby.

From TOUCHIT:

Júnové novinky v Orange TV

Orange TV prinesie ešte viac zahraničných staníc.

Od 12. júna 2019 bude Orange TV na optike bohatšia o nový tematický Balík zahraničné. V ňom nájdu diváci 3 novodoplnené francúzske stanice France 2 HD, France 3 a France 5, ale do tohto nového balíka sa presunú aj nemecké Kabel 1, SAT1, PRO7 a WELT.Balík zahraničné bude automatickou súčasťou Home Premium TV. K nižšiemu variantu televízie na optike (Home Optimal TV) si ho bude môcť zákazník štandardne dokúpiť ako iné tematické balíky. Mesačný poplatok za balík je 1,49 eura.

Aj cez satelit viac staníc

Do ponuky Orange TV cez satelit rovnako od 12. júna 2019 pribudnú ďalšie stanice. Satelitní zákazníci tak budú môcť sledovať aj Cartoon Network, Boomerang, Nick Junior, AXN, E! HD a stanicu IDX HD. Do vyššej kvality prejde Viasat Explore a Viasat History, ktoré teda budú na satelitnej platforme dostupné vo svojich HD verziách ako Viasat Explore HD a Viasat History HD.

Okrem toho poteší Orange TV detského diváka – stanica Nickelodeon bude totiž v rámci voľného vysielania k dispozícii bez akýchkoľvek doplatkov až do konca tohto roka.

###

From SatelitnáTV.sk:

Orange TV obohatí ponuku o nové programy

V stredu 12. júna rozšíri Orange ponuky svojich TV služieb na satelite aj v IPTV o nové televízne programy.

Pokračovanie nižšie


Zákazníci IPTV služby budú mať možnosť si predplatiť nový tematický Balík zahraničné. V ňom budú maž k dispozícii francúzske stanice France 2 HD, France 3 a France 5. Do tohto balíka sa ale od rovnakého dátumu presunú aj nemecké programy Kabel 1, Sat 1, PRO 7 a WELT. Balík zahraničné bude automaticky súčasťou Home Premium TV. K nižšiemu variantu televízie na optike (Home Optimal TV) si ho bude môcť zákazník štandardne dokúpiť ako iné tematické balíky. Mesačný poplatok za balík je 1,49 eura.

Od 12. júna bude bohatšia aj ponuka satelitnej služby. Satelitní zákazníci operátora tak budú môcť sledovať už aj Cartoon Network, Boomerang, Nick Junior, AXN, E! HD a stanicu ID HD. Do vyššej obrazovej kvality prejde Viasat Explore a Viasat History, ktoré teda budú na satelitnej platforme dostupné už v HD, podobne ako Viasat Nature.

Ani jednu z noviniek nešíri Orange TV na svojej satelitnej kapacite, preberá ich od operátorov TAG či A1. Podrobnejšie parametre pre príjem prinášame nižšie.

Počas našich testov nemal zatiaľ takmer žiadny z nových programov na satelite pripojené EPG v slovenskom či českom jazyku. Výnimkou bol iba kanál AXN, ktorý je navyše už šírený v kompresnom formáte HEVC. Pre príjem sa tak už vyžaduje zariadenie s podporou tohto formátu. Zvyšné novinky sú k dispozícii zákazníkom v kompresnom formáte MPEG-4.

Nové programy a balíky:

AXN – Balík zábava
Cartoon Network – Balík deti A
Boomerang – Balík deti A
Nick Junior – Balík deti Z
E! HD– Balík hobby
ID HD– Balík Discovery +

Okrem vyššie uvedených noviniek poteší Orange TV aj najmenších divákov. Nickelodeon bude totiž v rámci ochutnávky k dispozícii bez akýchkoľvek doplatkov až do konca tohto roka.

###

From Parabola.cz:

Orange TV cez satelit přidává 6 stanic, včetně ID HD, AXN

logo Celkem 6 nových programů zařazuje do své satelitní placené televize Orange TV cez satelit telekomunikační operátor Orange Slovensko. Další stanice překlápí do HD a prodlužuje volné vysílání jedné stanice.

Orange TV cez satelit bude 12.6.2019 rozšířen o nové stanice. Abonenti operátora budou moci nově sledovat dětské programy Cartoon Network, Boomerang, Nick Junior, seriálový kanál AXN, pořady ze světa showbyznysu E! HD a dokumentární televizi ID HD.

Vedle nových programů vylepšuje Orange TV cez satelit i svoji stávající nabídku. Programy Viasat Explore a Viasat History přecházejí do HD rozlišení. Stanice Viasat Explore HD a Viasat History HD jako samostatné programy vysílají stejné pořady jako jejich SD verze. Liší se jen technickou kvalitou přenosu.

Operátor potěší i dětského diváka. Stanice Nickelodeon bude v rámci volného vysílání dostupná bez jakéhokoliv doplatku pro všechny zákazníky až do konce tohoto roku.

technické parametry - AXN:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,094 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 4/5
norma: DVB-S2
modulace: QPSK
kodek: HEVC

technické parametry - Cartoon Network, Nick Jr. Bulgarian:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,637 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kodek: MPEG-4

technické parametry - Boomerang, ID HD:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,471 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kodek: MPEG-4

technické parametry - E! HD:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,554 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000

FEC: 5/6
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
kodek: MPEG-4

Orange TV na optike
Další stanice přinese operátor Orange také zákazníkům, kteří využívají připojení přes optickou síť. Od 12.6.2019 bude nabídka rozšířena o nový tématický Balík zahraničné. V tomto tarifu budou 3 nově přidané francouzské stanice France 2 HD, France 3 a France 5 a do tohoto balíčku se přesunou také německé programy kabel eins, Sat.1, Pro Sieben a WELT.

Balík zahraničné bude automaticky součástí tarifu Home Premium TV. K nižší variantě televize na optice (Home Optimal TV) si může zájemce tento balíček dokoupit stejně jako jiné tématické balíčky. Měsíční poplatek za tento balíček je 1,49 eur.

redakce

###

More Nick: Viacom Launches Nicktoons Channel in Bulgaria!

Additional sources: Google Translate, Wikipedia (II).
Follow NickALive! on Twitter, Tumblr, Reddit, via RSS, on Instagram, and/or Facebook for the latest Nickelodeon Slovakia and Nick Jr. Slovakia News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.